Cinefórum Roig DONES CINEASTES – Setembre-Octubre

Continuem amb el cicle de cinefòrums DONES CINEASTES, dos divendres al mes a les 20:00, a l’Ateneu Roig (Carrer Torrent d’en Vidalet, 32-34) veurem pel·lícules dirigides per dones, com sempre cinema amb diferents orígens i estils, amb VOSE i amb taquilla inversa. Veniu, gaudireu veient bones pel·lícules i en parlarem. Organitza i modera Raúl Ruiz de Cròniques Kinoki (canal de YouTube).

Les pel·lícules programades per a setembre i octubre són les següents:


-Divendres, 16 de setembre a les 20:00- “System Crasher (Systemsprenger)” (2019) de Nora Fingscheidt (Alemanya)

Amb Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide i Lisa Hagmeister.

Sinopsi: Benni és una nena de 9 anys que té greus problemes d’agressivitat, prové d’una família desestructurada i és un problema que desafia els límits dels treballadors socials.

Impactant i intens drama sobre l’agressivitat infantil i la cerca de solucions. És una pel·lícula que no ofereix solucions fàcils ni moralistes, que mostra la complexitat d’una situació així amb molts matisos, oferint més preguntes que respostes. Destaca per l’actuació de la nena, una impressionant Helena Zengel, i perquè té una actitud punk molt d’acord amb la personalitat de la nena. Una pel·lícula molt interessant.


-Divendres, 30 de setembre a les 20:00- “The World of Us (U-ri-deul)” (2016) de Yoon Ga-eun (Corea del Sud)

Amb Soo-In Choi i Jang Hye-jin.

Sinopsi: Sun és una nena de 10 anys que pateix bulling, quan arriba l’estiu coneix la Jia, una nena de la seva edat nova a la ciutat i es fan molt amigues. El problema és que passarà quan comenci el col·legi i Jia descobreixi la posició social de Sun.

Si System Crasher era una pel·lícula sobre l’adolescència plena de ràbia i tensió, la sud-coreana The World of Us és una pel·lícula d’una tristesa i sensibilitat desarmant. Pel·lícula d’aparença senzilla, però plena de petits detalls, que reflecteix a la perfecció aquesta època en què les amigues, el col·legi i l’acceptació ho són gairebé tot. Una petita meravella cinematogràfica.


-Divendres, 14 d’octubre a les 20:00- “El Silencio del Agua (Khamosh pani)” (2003) de Sabiha Sumar (Pakistan)

Amb Kiron Kher, Aamir Malik, Arshad Mahmud, Salman Shahid i Shilpa Shukla.

Sinopsi: Aïcha és una vídua de mitjana edat que viu en un petit llogaret del Pakistan a finals dels 70, el seu fill, que ja s’acosta a l’edat adulta, és tot el seu món, ell està enamorat d’una jove intel·ligent que té molt bona relació amb l’Aïcha. El problema és que arriben uns integristes religiosos que alteren la normalitat del llogaret i que influencien els joves, entre ells el fill d’Aïcha.

Intens drama sobre l’extremisme religiós, les relacions maternofilials i els secrets del passat que poden aflorar. Una de les pel·lícules pakistaneses més prestigioses i premiades internacionalment. Cinema a l’estil neorealista amb elements poètics i forta càrrega dramàtica.


-Divendres, 28 d’octubre a les 20:00- “Cafe Paradise (Café Paradis)” (1950) de Bodil Ipsen i Lau Lauritzen (Dinamarca)

Amb Poul Reichhardt, Ingeborg Brams, Ib Schønberg, Karin Nellemose i Else Højgaard.

Sinopsi: Dos treballadors d’una fàbrica, un obrer i un alt càrrec, tenen problemes amb l’alcohol, que els pot afectar els futurs respectius.

Una de les primeres pel·lícules clàssiques a intentar tractar l’alcoholisme de manera seria i realista. És un drama intens que mostra com afecta l’alcoholisme tant a la vida professional, la social i la personal/familiar, i les dificultats de lluitar contra aquest alcoholisme. Encara que avui sigui una pel·lícula molt poc sorprenent, i de vegades s’apropi al melodrama, al seu moment va obrir portes perquè altres cineastes poguessin fer pel·lícules més adultes i complexes sobre l’alcoholisme i les addiccions autodestructives, una pel·lícula oblidada encara que fonamental.


 

Aquí teniu un cartell amb tota la programació:

Deixa un comentari